Cześć członkowie SOTW,
Niektórzy z was widzieli moją Listę numerów modeli Yamaha. W ramach tego zbioru danych stworzyłem internetową bazę danych do zbierania numerów SERYJNYCH saksofonów Yamaha.
Yamaha USA udostępni datę produkcji dla najnowszych modeli saksofonów, jeśli skontaktujesz się z nimi za pośrednictwem:
bandandorchestra@yamaha.com
Mają bardzo niewiele informacji dotyczących starszych instrumentów, jak sami stwierdzają na swojej stronie stronie internetowej Yamaha "Bell and Barrel".
Bazę danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha można znaleźć tutaj:
Saksofon
Baza danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha
Baza danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha - Formularz zgłoszeniowy
Pozdrowienia
YamahaCollector
Niektórzy z was widzieli moją Listę numerów modeli Yamaha. W ramach tego zbioru danych stworzyłem internetową bazę danych do zbierania numerów SERYJNYCH saksofonów Yamaha.
Yamaha USA udostępni datę produkcji dla najnowszych modeli saksofonów, jeśli skontaktujesz się z nimi za pośrednictwem:
bandandorchestra@yamaha.com
Mają bardzo niewiele informacji dotyczących starszych instrumentów, jak sami stwierdzają na swojej stronie stronie internetowej Yamaha "Bell and Barrel".
Mam nadzieję zebrać wystarczającą próbę instrumentów, aby zapewnić rozsądną estymację daty produkcji większości saksofonów Yamaha. Mam również nadzieję, że zebrane dane ujawnią pewne niespójności w sposobie, w jaki Yamaha oznacza i identyfikuje poszczególne modele.
Bazę danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha można znaleźć tutaj:
Saksofon
Baza danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha
Baza danych numerów seryjnych saksofonów Yamaha - Formularz zgłoszeniowy
Pozdrowienia
YamahaCollector