Sax on the Web Forum banner

Problem z twardą gumą Theo Wanne Lakshmi?

3.6K views 29 replies 16 participants last post by  Bamfsax  
#1 ·
Niedawno wypróbowałem i spodobał mi się Lakshmi HR i kupiłem go w sklepie około 6 godzin drogi od mojego domu. Wróciłem do domu i przyjrzałem się bliżej w świetle i zauważyłem, że prawa szyna wyglądała inaczej niż lewa. Kiedy rozmawiałem ze sprzedawcą, powiedzieli, że już ich nie mają, więc zamówiłem kolejny z Sweetwater. Wygląda na to, że drugi ma podobny problem. Czy ktoś jeszcze miał taki problem? Ustnik gra, ale nie mogę się powstrzymać od zastanawiania się, jaki to może mieć wpływ.

Próbowałem skontaktować się z Theo Wanne, ale nie miałem szczęścia z odpowiedzią.

#4 ·
Tak, mam nadzieję, że wkrótce otrzymam odpowiedź na ten temat. Minęło kilka tygodni i kilka wiadomości, więc jestem trochę zaniepokojony, że mogę nie otrzymać odpowiedzi. Czekałem z jednym z elementów w nadziei, że otrzymam pomoc bezpośrednio od Theo
Cześć Scott, odpowiedziałem na Twoje e-maile 24 i 29 stycznia, ale być może trafiły do folderu ze spamem... W każdym razie ta rozbieżność w fazie szyny nie powinna wpływać na grywalność, ale z pewnością coś, co nie powinno było przejść kontroli jakości. Jeśli wyślesz e-mail na adres info@theowanne.com lub thomas@theowanne.com, zobaczę go i odpowiem tak szybko, jak to możliwe.

#23 ·
Theo Wanne ma jedną z najlepszych obsługi klienta w branży.
Zgadzam się. Miałem problem z oświeconą ligaturą, a reakcja była szybka, a obsługa klienta doskonała.
Różnica nie powinna robić żadnej różnicy w krótkim okresie, ale ponad 35 lat grania mówi mi, że fakt, że jedna strona szyny jest zauważalnie cieńsza od drugiej, BĘDZIE powodował problemy w przyszłości. Skontaktuj się z Theo i wyjaśnij, że TO JEST problem produkcyjny i kontroli jakości, który należy pilnie rozwiązać. Jestem pewien, że okażą się wyrozumiali i pomocni.

#10 ·
To nie wygląda jak HR Lakshmi przedstawiona na stronie Theo. Uważajcie, jest wiele podróbek.

View attachment 198924

Nie wygląda też jak żaden z elementów, które pokazał OP. Myślę, że wszyscy możemy odetchnąć z ulgą.

#18 ·
„Numery seryjne” na naszych elementach są bardziej jak numery partii (bardzo wczesne TW były numerowane indywidualnie). Pierwsze dwie cyfry to rok produkcji (22=2022), litera (w tym przypadku W) to konkretna użyta maszyna CNC, a ostatnia cyfra to numer rewizji dla tego modelu w danym roku (czasami pierwsza rewizja dla danego roku to wersja produkcyjna, czasami modyfikujemy ją kilka lub wiele razy, zanim trafi do produkcji, a czasami modyfikujemy coś w trakcie serii).

#24 ·
Niedawno wypróbowałem i spodobał mi się Lakshmi HR i kupiłem go w sklepie oddalonym o około 6 godzin od mojego domu. Wróciłem do domu i przyjrzałem się bliżej w świetle i zauważyłem, że prawa szyna wyglądała inaczej niż lewa. Kiedy rozmawiałem ze sprzedawcą, powiedzieli, że już ich nie mają, więc zamówiłem kolejny z Sweetwater. Wygląda na to, że drugi ma podobny problem. Czy ktoś jeszcze miał taki problem? Ustnik gra, ale nie mogę się powstrzymać od zastanawiania się, jaki to może mieć wpływ.
Tak samo wyglądają wszystkie ustniki altowe Lakshmi Hard Rubber, które widziałem i które znajdują się w moim obecnym inwentarzu. To nie jest "wada" per se, ale po prostu ze względu na proces produkcyjny. Maszyny CNC nie są idealne i można znaleźć coś w każdym ustniku/produkcie.

Oto zdjęcie z jednego z mojego inwentarza, które właśnie zrobiłem - mój Google Pixel "zmiękczył" obraz trochę, ale zobaczysz to samo.