Sax on the Web Forum banner

Lista najlepszych refacerów ustników 🎷

9.1K views 26 replies 22 participants last post by  Dr G  
#1 ·
Cześć wszystkim, postanowiłem stworzyć listę osób zajmujących się refacingiem ustników:

Proszę dać mi znać, jeśli kogoś pominąłem, a na pewno zaktualizuję listę, dziękuję!

#5 ·
Interesujące.
Jakie są kryteria, aby znaleźć się na tej liście? Zakładam, że nie próbowałeś ich wszystkich osobiście.
I mała sugestia:
Przydałoby się wspomnieć, gdzie się znajdują. Przynajmniej kraj, a może nawet miasto byłoby moją sugestią.
Uwzględniłeś kraj dla niektórych z nich, ale nie wspomniałeś o nim w przypadku innych (jak Philtone, który znajduje się we Francji) ....

#15 ·
Dzięki wam za pozytywne komentarze. Wprowadzę poprawki do niektórych ofert i dodam te, które pominąłem.

Jeśli chodzi o użycie słowa „Najlepszy”, jest ono używane w ten sam sposób, jak w przypadku, gdy wymienia się najlepszych saksofonistów. Jest to ostatecznie czysto subiektywne.

Dodałem również zastrzeżenie do artykułu, że nie są to rekomendacje, a jedynie zbiór danych, które przeczytałem na tym forum i w szerszym internecie.

Musiałem podjąć trudną decyzję, aby nie uwzględniać żadnych moich osobistych osądów w tej liście i po prostu uwzględnić jak najwięcej osób. Wszyscy mamy swoje negatywne cechy, prawda? O ile ktoś może mieć złe nastawienie lub nie oddawać ustnika, inni również zdobyli swoje święte graale od tego samego faceta. Więc moim celem było przedstawienie tego i każdy może podjąć własną decyzję.

Dajcie mi znać, jeśli kogoś pominąłem!

#17 ·
Musiałem podjąć trudną decyzję, aby nie uwzględniać żadnych moich osobistych osądów w tej liście i po prostu uwzględnić jak najwięcej osób. Wszyscy mamy swoje negatywne cechy, prawda? Choć ktoś może mieć złe nastawienie lub nie oddawać ustnika, inni również dostali swoje święte graale od tego samego gościa. Więc moim celem było przedstawienie tego i każdy może podjąć własną decyzję.
Nadal wydaje mi się nieodpowiedzialne uwzględnianie osób z historią brania pieniędzy od ludzi i niedostarczania opłaconej pracy lub zwrotu płatności i oddawania ustnika. Jako ekstremalny przykład, gdyby Dave Guardala wykonał refacing przed wyprodukowaniem własnych ustników, a następnie przeszedł do oszustwa, czy powinien znaleźć się na liście? Zauważenie historii złych praktyk biznesowych (lub zwykłego oszustwa) wydaje się bardzo różne od oceniania, jak dobra jest czyjaś praca.

#23 ·
Cieszę się, że widzę Grega Weira na liście. Mam kilka jego utworów. Niedawno sprzedałem mój MK VI Bari zawodowcowi. Przyniósł swoje własne ustniki, aby wypróbować Bari, w tym SYOS. Pozwoliłem mu wypróbować mój GW "link" i brzmiał o wiele lepiej, moja żona (i bezkompromisowy krytyk) się zgodziła. Dołączyłem ten ustnik do sprzedaży. Kupiłem ten ustnik jakiś czas temu i wróciłem, aby przejrzeć moje rozmowy na SOTW i stwierdziłem, że zapłaciłem 60,00 $ za ten ustnik, więc jestem fanem jego dobrze wykonanych, rozsądnych cenowo ustników.

#26 ·
Tommaso Troncon w Roberto's w NYC wykonuje świetną robotę. Powinien zostać dodany do listy. Jest również przyjemnością pracować z nim na poziomie osobistym.

• Like
Reactions: Kritavi